3.12.2013

VÜCUT ŞEKLİNE GÖRE NELER GİYMELİSİN??


Moda sadece trendleri takip etmek değildir. Birçok kadının da söylediği üzere moda kendine yakışanı giymek, kendi stilini oluşturmaktır.
Bir parçanın bir kadına yakışmasının ise belli kuralları vardır. Cilt tonu, saç rengi ve karakter; kıyafet seçimini yönlendirmesi gereken, önemli etkenlerdir.Ama bence bir kombinin bir insana yakışıp yakışmayacağını belirleyen en önemli faktör vücut şekli!!
İşte kadınlarda gördüğümüz 5 ana vücut şekli ve bu şekillere göre giyim önerileri…


İncecik

İnce vücut yapısı; uzun kol ve bacaklar, küçük göğüsler ve dar omuzlar içerir, çok kıvrımlı bir vücut tipi değildir. Göğüs ve kalça ölçüleri birbirine çok yakındır, ve bel ölçüsüyle çok farkları yoktur.
Zayıf topmodelleri andıran bir vücuda sahip olduğun için şanslısın, birçok kıyafet sana yakışacaktır. İncecik bir vücudun varsa kıvrımlarına dikkat çekmeni öneririm. Fırfırlı ve katlı kıyafetler hem hacimli hem de kıvrımlı bir görüntü oluşturacaktır. Sırt dekolteni bolca kullanarak seksi bir havaya sahip olabilirsin. Kısa büyük kolyeler kullanarak göğüslerini olduğundan daha büyük gösterebilirsin.



Atletik
Kolların ve karnın kaslı olduğu atletik vücut yapılarında, geniş omuzlar ve düz kalçalar vardır. Atletik vücutlar birçok kadının özendiği fit vücutlar olmalarına rağmen, çok kıvrımlı olmadıkları için feminen görünmemekten şikayet ederler.
Atletik bir vücudun varsa, kısa dar elbiselerle vücut hatlarını ortaya çıkarmalısın. Kalem ve yüksek bel eteklerle belinin inceliğini vurgulamalı, günlük kombinlerinde skinny jeanler kullanmalısın. Bluz olarak kısa üstler seçerek karın kaslarınla seksi bir görüntü yaratabilirsin.


Kum Saati
Tam bir Türk kadını vücudu. Büyük göğüsler, büyük kalçalar, incecik bir bel; işte kumsaati vücut şekli. Kum saati vücutlar çıplakken ve bikini giydiklerinde çok seksi görünmelerine rağmen; trend parçalar üstlerinde iyi durmayabilir.
Bu tarz bir vücutta belinin inceliğini vurgulaman çok önemli. Bol elbiselerden sakın. Daha çok dar elbiseleri, kalem etekleri tercih et. Çok hareketli olmayan basik üstler kullan. Hafif göğüs dekoltesiyle seksapeliteni ortaya çıkar. Balon tişörtlerden sakın. Sezonun modası büyük kolyeler göğüslerini daha da büyük gösterecektir, bunları da kullanmamaya çalış.



Armut
Kalça ölçüsünün en geniş olduğu vücut tipi. Kum saati vücutlara oranla daha küçük bir büste sahip olan armut tipi vücudun tek fazlası kalçalarıdır.
Üst kısmına her türlü şeyi giyebilirsin. Hatta dar bluzlarla hatlarını ortaya çıkarabilirsin. Özellikle vatkalı ceket ve tişörtler kalçalarınla denge kurarak doğru bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Jeanlerde koyu renkleri, eteklerde bel kısmına oturup aşağı doğru bollaşan modelleri tercih etmelisin. Koyu renk altlarla, açık renk ya da cırtlak tonlarda üstler giyerek ilgiyi üst kısmına çekebilirsin.



Elma
Kalça, bel ve omuz ölçüleri birbirine çok yakındır. Elma tipi vücutların mükemmel bacakları vardır. Bu yüzden eğer elma tipi vücuda sahipsen, bacaklarını ortaya çıkaracak kombinler tercih etmelisin.
Dikdörtgen ya da bol elbiselerle topuklu ayakkabılar kombinleyerek, göbeğini saklayıp bacaklarına vurgu yapabilirsin. Kıyafetinin içine korse giyerek daha kıvrımlı bir görüntüye sahip olabilirsin. Bol paça pantalonlardan uzak dur. Skinny pantalonlarla bol bluzları kombinle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder